الأحد، 5 يونيو 2011

يا اجدع من الفطاطرى يا بت يا دودو

أول أطباقى اللى احب نتشارك فيها سوا هى الفطير اللى بيتباع فى المحلات  تحبوا تشوفوا الطريقه

طبعا كلنا بنحب الفطير اللى بنشتريه من الفطاطرى وهو اشكال وانواع
انا ولادى بيحبوه فطير اللحم المفروم عشان كده عملته وصورته ويارب يعجبكم

المقادير

2/1 كيلو دقيق ..... ماء للعجن .......2/1 ملعقه صغيره ملح

مكونات الحشو زى ما هى فى الصوره
وسع وسع لفطير الفطاطرى


وسع وسع لفطير الفطاطرى

لحم مفروم .طماطم مكعبات ..زيتون اخضر حلقات .. جبن رومى مبشور


الطريقه

نعجن الدقيق مع الماء لمده لا تقل عن نصف ساعه

نقسم المقدار على هيئه كرات ونضعها فى صينيه وندهنها بالزيت ونتركها بالثلاجه ما لا يقل عن ساعه



بعد كده ندهن الرخامه بالزيت ونبدأ بفرد العجين على قد ما نقدر شوفى كده

وسع وسع لفطير الفطاطرى

وسع وسع لفطير الفطاطرى

نبدأ نحشيها بالمكونات بتاعتنا وكل واحد ورغبته فى الحشو

وسع وسع لفطير الفطاطرى

وبعدين نقفلها زى الظرف وبتطلع بالشكل ده

وسع وسع لفطير الفطاطرى

نحطها فى الصينيه وندخلها الفرن لمده 7 دقائق وبعدين نقلبها ونحط طماطم وفلفل وزيتون وجبنه على وشها
وندخلها الفرن تانى 7 دقايق


وسع وسع لفطير الفطاطرى

وهنا بعد ما طلعت

وسع وسع لفطير الفطاطرى

وهنا بعد ما تقطعت واتفضلوا معانا

وسع وسع لفطير الفطاطرى

يارب يعجبكم وتجربوه

ملاحظات هامه

المقدار ده يعمل 4 فطائر
ضرورررررررررررررررى العجن مش اقل من نصف ساعه
ضروررررررررررررى العجينه ترتاح فى الثلاجه ساعه
ممكن تحشيها مشكل جبنات أو مشكل لحوم أو بسطرمه براحتك وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق